Rólam image
Kovács Zsuzsanna vagyok. Dunakeszin élek férjemmel, két felnőttkorú és egy kisiskolás gyermekemmel. Anyaként megtapasztaltam, milyen az, amikor gyermekünk nem úgy fejlődik, ahogy megszokott; kicsit lassabban, kicsit másképp. Mindkét fiamnál megkésett beszédfejlődést állapítottak meg, így kicsi koruktól fogva végeztem velük mozgásterápiát otthon Home training formájában , vittem őket különböző fejlesztésekre. Látva ezek hatékonyságát, s hajtva a vágytól, hogy megértsem a hátterét, pályát váltottam. Közgazdász végzettségemet, a nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatokat a gyógypedagógiára cseréltem.

Ma már gyógypedagógusként dolgozom. Olyan gyerekekkel foglalkozom, akiknek különböző okokból nehézségeik vannak : vagy azért, mert a képességeik nem tipikus módon, ütemben fejlődtek, vagy mert nem tudják a figyelmüket adott feladatra koncentrálni, fenntartani, mert nehézséget jelent nyugodtan, csendben megülni, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsem.

Személyes és szakmai tapasztalataim alapján azt látom, hogy a gyermeket komplexen, személyiségével, valamennyi képességével együtt kell szemlélni, hogy a leghatékonyabban segíthessük őt a fejlődésben.
Ezért végeztem el az Alapozó terápiás fejlesztő és terapeuta képzést. A fejlesztések kiinduló pontja az idegrendszer érettsége. Enélkül nincs meg az alap, melyre az összes további képesség, készség épülhet. Az Alapozó terápiával a mozgásfejlődés egyes fázisainak újra bejárásával biztosítjuk azt az idegrendszeri érettséget, hátteret, mely lehetőséget teremt a magasabb szintű képességek fejlődéséhez.
Hasonló indíttatásból végeztem el a Dr. Gósy Mária által kidolgozott és sztenderdizált GMP diagnosztikai tanfolyamot, mely a gyermekek beszédfeldolgozási folyamatait vizsgálja. A mozgás mellett a csecsemő, kisgyermek eszköze a világ megismeréséhez a beszéd. Ha ez később, másképp fejlődik, kihatással lesz más képességterületekre is.

Célom, hogy a hozzám járó gyerekeket  minél hatékonyabban segítsem fejlődési folyamatukban úgy, hogy akár mozgásterápiáról, akár egyéni vagy kiscsoportos képességfejlesztésről legyen szó, a fejlesztést/terápiát érdekes, játékos, élménydús elfoglaltságként, az elért eredményeket sikerkélménykéntéljék meg.